Skip to main content

Rondreis Sri Lanka compleet – 15 dagen

Regio's: Centraal Zuid
Oost
West
Zuid
Prijs vanaf: € 1448 per persoon. (inclusief entree gelden, exclusief € 2,50 calamiteitenfonds)
Tour duur: 15 dagen

Ga mee op reis langs de meest complete, natuurlijke en culturele rondreis in Sri Lanka. Tijdens deze reis bezoek je het prachtige culturele erfgoed van Sri Lanka en maak je  prachtige tours door het groene binnenland inclusief een jeepsafari door een van de Nationale Parken in Sri Lanka.Je maakt ook kennis met de prachtige stranden van Sri Lanka. Je komt ogen en oren te kort om alle indrukken in je op te nemen. Een zeer diverse rondreis met klassieke hoogtepunten gecombineerd met natuur, cultuur en strand.

Rondreis Sri Lanka 2 weken

Bestemming:

 • Negombo – met herinneringen aan de Nederlandse periode
 • Sigiriya Rock, de grottempels van Dambulla en Galle, Unesco monumenten
 • Polonnaruwa, de hoofdstad in de Middeleeuwen met het rotsbeeld Gal Vihara
 • Warmwaterbronnen van Kinniya en de specerijen van Matale
 • Het olifantenweeshuis in Pinnawala inclusief het voed- en het badermoment
 • Kandy, met de beroemde tempel, een dansshow, batikfabriek en edelstenen
 • Peradeniya Botanical Gardens, de grootste botanische tuin in Sri Lanka.
 • Theeplantages en watervallen van Nuwara Eliya en Ella
 • Schildpadden en paalvissers
 • Mangrovebossen bij de River Madhu

Hoogtepunten privé rondreis Sri Lanka

 • Heel veel Unesco monumenten tijdens één reis
 • Afwisseling van natuur en cultuur
 • Tussendoor een rustmoment op het strand
 • Safari in het Yala National Park
 • Dag 1:

  Aankomst Colombo, transfer naar Negombo (15 minuten)

  Bij aankomst op de luchthaven van Colombo word je welkom geheten door een vertegenwoordiger van Veelzijdig Sri Lanka en volgt een transfer naar je hotel in Negombo. Na aankomst volgt een informatiemeeting over de tour met een welkomstcocktail. De rest van de dag is ter vrije besteding.

  Maaltijd: diner

  Overnachting: Negombo

  Dag 2:

  Negombo

  Na het ontbijt maak je kennis met een stukje Nederland in Sri Lanka tijdens een stadstour in Negombo. Hier zijn een aantal bezienswaardigheden die herinneren aan de Nederlandse periode, zoals een katholieke kerk en de vismarkt. Maar je bent niet in Nederland, dus je brengt ook een bezoek aan een boeddhistische tempel, de vismarkt en een bazaar. De avond is ter vrije besteding.

  Maaltijd: ontbijt en diner

  Overnachting in Negombo

  Dag 3:

  Negombo – Pinnawala – Sigiriya (185 kilometer – 4 uur rijden)

  Na het ontbijt gaat de rondreis beginnen en de eerste stop is in Pinnawala, het olifantenweeshuis. Dit weeshuis is opgericht in 1975 en begon destijds met zeven olifantenweeskinderen. Tegenwoordig zijn er ongeveer 50 moederolifanten die in de steek gelaten jonge olifanten verzorgen tot zij voor zichzelf kunnen zorgen. Twee keer per dag (om 10.00 en 14.00 uur) nemen de jonge olifanten ook een bad in de Maha Oya Rivier. Via de onverharde weg, tegenover de ingang van het weeshuis lopen zij met hun oppassers naar de rivier. Vanuit het restaurant langs de rivier kun je dit hele schouwspel bekijken. Een bijzondere ervaring!

  In de middag ga je door naar Dambulla, een tempel uitgehouwen in de rotsen, gebouwd door koning Walagambahu. Deze tempel heeft hij gebouwd in de eerste eeuw voor Christus. Hij vluchtte destijds voor de Tamils vanuit Anuradhapura, maar wist later vanuit deze grot de stad terug te heroveren. Als dank voor de hulp heeft hij van deze rotsen een tempel laten bouwen. Later is deze tempel door verscheidene koningen verder verfraaid met 153 beelden. Het is verboden om in de tempel met flitslicht te fotograferen. Ook deze tempel staat op de lijst van Unesco en is met stip een van de meest indrukwekkende tempels van Sri Lanka.

  Aan het eind van de middag ga je naar Sigiriya Rock, deze rots staat op de lijst van Unesco en is gebouwd in de vijfde eeuw na Christus en is gebouwd door Koning Kashyapa. Eigenlijk is het niet meer dan een rots, maar het koninkrijk van deze koning is boven. Helaas is er niet veel meer van te zien, maar de fresco’s, de oude graffiti in de rotswanden zijn een klim meer dan waard. Boven op de rots heb je een prachtig uitzicht over “groen” Sri Lanka.

  Maaltijd: ontbijt en diner

  Overnachting in Cultural Triangle

  Dag 4:

  Polonnaruwa

  Na het ontbijt begin je met een bezoek aan Polonnaruwa, de hoofdstad in de middeleeuwen en deze staat tegenwoordig op de lijst van Unesco. Deze tweede hoofdstad van Sri Lanka is gebouwd in de 11de en 12de eeuw. Bekijk de ruïnes van het koninklijk paleis, de lotus baden en het standbeeld van Polonnaruwa. Hierna breng je een bezoek aan Gal Vihara, de beroemde rotstempel met vier enorme uit de granieten rots gehouwen beelden uit het midden van de 12de eeuw.

  Optioneel: Maak een jeepsafari door het Kaudulla National Park of het Minneriya National Park om het gevarieerde dierenleven van dit park te zien. Naast olifanten vind je hier ook wilde zwijnen, luipaarden, beren, herten, luiaards, 160 soorten vogels en zoetwaterschildpadden om maar een paar soorten te noemen.

  Optioneel: breng een halve dag bezoek aan een lokaal dorpje en een school, vlakbij Sigiriya. Hier krijg je meer informatie over het traditionele leven in Sri Lanka. Je maakt een tocht met wagen getrokken door een rund, een boottocht en een wandeling door het dorp. Bij een familie uit het dorp ga je lunchen en theedrinken.

  Maaltijd: ontbijt en diner

  Overnachting in Cultural Triangle

  Dag 5:

  Cultural Triangle – Trincomalee (95 kilometer – 2 uur rijden)

  Na het ontbijt vervolg je de rondreis richting Trincomalee aan de oostkust. Trincomalee ligt aan de monding van de Mahaweli Ganga en heeft een grote natuurlijke haven, ook hier vind je een stukje Nederlandse geschiedenis terug. Tijdens een citytour ga je deze bezienswaardigheden bezoeken. In Dutch Bay zetten in 1639 de eerste Hollanders voet aan wal op de oostkust. Het Hollandse Fort Frederick uit 1676 is goed bewaard gebleven. Het Dutch Point en het koraalstenen Fort Oostenburg (Ostenberg Point) herinneren eveneens aan de Hollandse tijd.

  Ook breng je een bezoek aan de Kinniya warmwaterbronnen, ook hier een stukje Nederlandse geschiedenis. Er zijn zeven bronnen in “cupjes” van ongeveer 10 vierkante meter oppervlakte en de temperatuur van elk cupje varieert enigszins. Elk cupje is omgeven door een dikke bakstenen muur waarschijnlijk van Nederlandse afkomst. In de middeleeuwen stond hier een boeddhistisch tempelcomplex. Veel ruïnes verspreidt in dit gebied herinneren aan deze tijd.

  Ook breng je een bezoek aan de Foul Point Lighthouse, een van de beroemdste vuurtorens van Sri Lanka (indien de weg het toelaat). En om Sri Lankaanse sferen te blijven, bezoek je hier de Thirukoneswaram Tempel of ook wel de Koneswaram tempel genoemd, dit is de Tempel van de Duizend Zuilen en is een klassieke middeleeuwse hindoetempel complex in Trincomalee, gelegen op een klif met uitzicht op de Gokarna baai en de Indische Oceaan. De tempel bekroont symbolisch de stroom van de rivier de Ganges. Dit zijn een aantal van de bezienswaardigheden die je deze dag gaat bezoeken.

  Maaltijd: ontbijt en diner

  Overnachting in Nilaveli / Trincomalee

  Dag 6:

  Trincomalee / Nilaveli

  Vandaag een vrije dag, heerlijk aan het strand.

  Optioneel: maak een excursie naar Pigeon Island

  Maaltijd: ontbijt en diner

   

   

  Dag 7:

  Trincomalee / Nilaveli

  Vandaag ook een vrije dag, heerlijk aan het strand.

  Maaltijd: ontbijt en diner

   

  Dag 8:

  Dag 8 Trincomalee/Nilaveli – Matale – Kandy (180 kilometer – 4 uur rijden)

  Na het ontbijt vertrek je richting Kandy. Onderweg bezoek je een specerijentuin in Matale. Hier krijg je uitleg over de diverse kruiden en planten en hoe deze verwerkt worden in de Sri Lankaanse keuken en in het dagelijkse leven.

  Kandy is het centrum van het Sri Lankaanse culturele en religieuze leven en tevens een beroemd bedevaartsoord. Voor veel pelgrims is de Tempel van de Tand dan ook het einddoel. In Kandy ga je een citytour maken en deze tempel bezoeken. Hierna breng je ook nog een bezoek aan een batikfabriek. Hier zie je hoe het hele proces in zijn werking gaat hoe ze stoffen, kleding en kleden bewerken tot batikstof en je brengt een bezoek aan een kunst- en ambachtenwerkplaats, een oosterse markt, een bazaar en een juwelenfabriek. Hier zie je hoe de ruwe edelstenen (in het bijzonder de Blue en Star saffieren) worden bewerkt en gepolijst met hulp van traditionele methoden.

  In de avond ga je naar een culturele show in Kandy.

  Maaltijd: ontbijt en diner

  Overnachting in Kandy

  Dag 9:

  Dag 9 Kandy – Peradeniya (6 kilometer – 15 minuten rijden)

  Na het ontbijt ga je naar de Royal Botanical Gardens in Peradeniya, de grootste botanische tuin van Sri Lanka. De rest van de dag is ter vrije besteding om Kandy op eigen gelegenheid te bekijken of boek een extra excursie.

  Optioneel: Bezoek de oude archeologische tempel van Gadaladeniya & Embekka Devalla. Gadaladeniaya tempel werd gebouwd door koning Wickramabahu in 1344 tijdens de Gampola Koninkrijk tijd. In het belangrijkste heiligdom vindt u een groot Boeddhabeeld. Deze tempel heeft een aantal kenmerken van de Zuid-Indiase architectuur. De tempel van Embekka Devalla stamt uit de 14de eeuw en ligt vlakbij. Het gebouw deed oorspronkelijk dienst als audiëntiezaal voor koning Bahu 1. Pas later ging het als tempel functioneren ter ere van de Singalese oorlogsgod Skanda. U treft hier prachtige houtsneden aan in de vorm van o.a. een zwaan, dubbelhoofdige adelaars, een vrouw, twee worstelaars, dansers, drakenhoofden en krijgers.

  Maaltijd: ontbijt en diner

  Overnachting in Kandy

  Dag 10:

  Kandy – Nuwara Eliya (95 kilometer – 2 uur rijden of trein +/- 4 uur)

  Na het ontbijt ga je beginnen aan een schilderachtige tocht door de bergen richting Nuwara Eliya. Je stopt bij de theeplantages en een theefabriek. Hier maak je kennis met het hele theeproces vanaf de theestruik tot aan gedroogde thee in een doos. Geniet na afloop van een echt kopje Ceylon thee.

  Dit rit kan je ook per trein doen (toeslag +/- 25 euro per persoon) . Deze treinrit is een van de mooiste trajecten in Sri Lanka en gaat dwars door de theevelden en langs kleine dorpjes.

  Maaltijd: ontbijt en diner

  Overnachting in Nuwara Eliya

  Dag 11:

  Nuwara Eliya – Ella – Yala National Park (170 kilometer – 4 uur rijden)

  Geniet van het ontbijt in de mistige heuvels van Nuwara Eliya om daarna te beginnen bij een theeplantage om het hele proces mee te maken van theestruik tot de thee in een doosje zit (indien je gekozen hebt voor de trein). Begin van de middag vertrek je richting Tissa. Onderweg maak je een stop bij Ella. In Ella geniet je van prachtig natuurschoon, een kloof, glooiende bergen en de rijstterrassen. De kloof wordt aan de rechterkant begrensd door de Ella Rock en aan de linkerkant door een beboste bergrug. Meer dan 900 meter lager begint de zuidelijke kustvlakte. De kloof is ontstaan door de uitschurende werking van het stromende water van de rivier.

  In de middag ga je een jeepsafari maken in Yala National Park. Dit is het oudste en bekendste nationale park van Sri Lanka en is alleen al om zijn mooie natuur een tocht waard. Het heeft een hele afwisselende flora en fauna: tussen het oerwoud en de oceaan vind je zandduinen en lagunen, grasvlakten en meertjes. Er leven in totaal ongeveer 250 wilde olifanten. De kans dat u ze dus ziet is redelijk groot. Ook kun je hier luipaarden, wilde zwijnen, beren, herten, waterbuffels, krokodillen, leguanen, pauwen en andere kleurige inheemse- en trekvogels tegen komen

  Maaltijd: ontbijt en diner

  Overnachting in Tissa/Kataragama of optioneel kun je in een tentenkamp in het Yala National Park gaan overnachten op basis van volpension.

  Dag 12:

  Yala – Galle – Strand (190 kilometer – 3,5 uur rijden)

  Na het ontbijt begin je de dag met een bezoek aan bekende hindoeïstische tempel in Kataragama. Dit dorp ligt aan de rand van Yala Nationale Park en is voor de hindoes ‘de heiligste van alle heilige plaatsen van Sri Lanka’, omdat hier de tempel van Skanda staat. Voor de ingang kunnen gelovigen offergaven kopen in de vorm van witte, roze en rode bloemenslingers. Sommigen brengen zelf een opgemaakt bakje fruit en bloemen mee wat ze uitdelen aan de armen.

  Hierna vervolg je de route door Tangalle en Matara. Tangalle is een vissersplaats met een grote haven en een prachtig palmenstrand dat nog niet door de toeristen is ontdekt en Matara is gebouwd langs de oevers van Nilwala Ganga (de Blauwe Rivier) en is een levendig stadje. Na deze twee plaatsen kom je door Koggala en hier zitten de vissers op een paal te vissen. Een bijzonder manier van vissen!

  Hierna vervolg je de route naar Galle. De naam Galle (spreek uit: Gol of Goal op zijn Engels), een verbastering van het Singalese gala en betekent ‘stopplaats’. Galle was de belangrijkste haven van het eiland totdat Colombo, 116 kilometer naar het noorden, zijn kunstmatige haven kreeg. Maar ook nu komen er nog steeds handelsschepen uit de hele wereld, vooral voor het laden van thee, naar Galle. Galle is ook de hoofdstad van Nederlands Ceylon en veel bezienswaardigheden in deze plaats herinneren aan de Nederlandse verovering in 1640 door Willem Janszoon Coster. Vooral het Hollandse Fort herinnert aan deze tijd. Indrukwekkend zijn nog steeds de metersdikke stadsmuren van het fort, de hoge aarden wallen, de zware bastions, de bronzen kanonnen die op de oceaan zijn gericht, de vuurtorens en de kazernes. Een wandeling over de zwaar versterkte vestingmuren en de bastions van Galle brengen je terug in de geschiedenis.

  Na dit stukje Nederland in Galle ga je door naar Hikkaduwa. Hier maak je met een glazen-bodem-boot een tocht over zee en maakt u kennis met de indrukwekkende onderwaterwereld van koralen en vissen. Tot slot brengje nog een bezoek aan de schildpaddenbroederij van Hikkaduwa.

  Maaltijd: ontbijt en diner

  Overnachting in het strandhotel

  Dag 13:

  1/2 dag excursie naar Bentota en omgeving

  Na het ontbijt staat een halve dag excursie naar Bentota op het programma. Tijdens deze excursie maak je een boottrip over de Rivier Madhu en zie je het dagelijkse Srilankaanse leven. Na de boottocht ga je terug naar je hotel. De middag is ter vrije besteding in uw strandhotel.

  Maaltijd: ontbijt en diner

  Overnachting in het strandhotel

  Dag 14:

  Vrij

  Vandaag een vrije dag aan het strand om heerlijk bij te komen van de mooie rondreis in Sri Lanka.

  Maaltijd: ontbijt en diner

   

  Dag 15:

  Strandhotel – luchthaven Colombo

  Na het ontbijt volgt er, afhankelijk van het tijdstip van uw vlucht, een transfer naar het vliegveld voor je vlucht terug naar huis of doorvlucht naar de volgende bestemming. Indien je vlucht in de avond gaat, dien je tussen 11.00 en 12.00 uur uit te checken. Het hotel heeft een speciale ruimte waar je je bagage achter kunt laten en ruimtes om later te douchen. Het is ook mogelijk om de kamer aan te houden tegen betaling (indien beschikbaar)

  Maaltijd: ontbijt

 • 3 * hotels rondreis Sri Lanka compleet

  4* hotels rondreis Sri Lanka compleet

  Genoemde hotels zijn voorbeeld hotels. Alle combinaties zijn mogelijk en wil je graag in een ander hotel verblijven, laat het mij dan vooral weten, ik maak graag een aangepast voorstel voor je!

 • Inclusief

  Maaltijden volgens beschrijving
  Vervoer per auto met airconditioning en ervaren chauffeur tevens gids
  Entreegelden
  Lokale belastingen en toeristenbelasting
  Verblijf in genoemde accommodaties
  Onuitwisbare herinneringen
  Ontvangst luchthaven + assistentie gedurende gehele reis
  Genoemde excursies
  SGR bijdrage

  Exclusief

  Intercontinentale vluchten
  Visum Sri Lanka
  Drankjes, persoonlijke uitgaven en fooien
  Overige maaltijden
  Reis- en annuleringsverzekering
  Hoogseizoenstoeslag (feestdagen en evenementen)
  Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking tot maximaal 9 personen)
  Optionele excursies
 • (klik op de foto's om ze te vergroten)

  ©sigiriya village tour

  ©sigiriya village tour

Het programma van de tour kan zonder melding worden gewijzigd indien weersomstandigheden of andere situaties hier aanleiding toe geven.

Prijzen 2023, geldig voor 2 personen:

 • 3* hotels: € 1448 per persoon
 • 4* hotels: € 1745 per persoon

Op basis van half pension!

Inclusief entreegelden voor:

Reis je met meer of wil je liever een 1 persoonskamer, laat het weten en stuur me een mailtje op srilanka@veelzijdigazie.nl

Informatie aanvragen over deze tour

  Persoonsgegevens

  Aantal Personen

  Reis

  Accommodatie

  Extra