Skip to main content

Cultuur Sri Lanka

Sri Lanka staat bol van culturele bezienswaardigheden. Overal vind je tempels, Boeddhabeelden, stoepa’s en voormalige paleizen en kloosters, veelal wel helaas in de vorm van ruïnes.

Religie Sri Lanka

70 % van de Sri Lankaanse bevolking is Boeddhist, het overige deel van de bevolking bestaat uit Hindu’s, Christenen en Moslims. Deze Boeddhistische cultuur neemt in Sri Lanka dus een grote plaats in. Het Boeddhisme wordt niet als religie gezien maar meer als levensovertuiging. Gedrag en respect staan ook hoog in het vaandel van de Sri Lankaanse cultuur. 

Cultureel erfgoed

Sri Lanka beschikt over maar liefst acht Unesco plekken, twee natuurplekken en maar liefst zes culturele plekken: Anuradhapura, Sigiriya, Dambulla, Polonnaruwa, Kandy, Sinharaja en de stad Galle. Wanneer een plaats, tempel of natuurgebied op de  UNESCO lijst staat, dan kan je er zeker van zijn dat een bezoek meer dan de moeite waard is. Dit culturele erfgoed stamt uit de tijd van de VOC en de vele burgeroorlogen. 

Rondreis Sri Lanka

Met een rondreis door Sri Lanka combineer je deze interessante culturele bezienswaardigheden met prachtige natuurgebieden, witte zandstranden en indrukwekkende bergen. 

Boek hier je reis naar de bijzondere culturele bezienswaardigheden van Sri Lanka

Rondreis erfgoed van Sri Lanka - 5 dagen


Regio's:
Centraal
Centraal noord

Prijs vanaf € 499. (inclusief entree gelden, exclusief € 2,50 calamiteitenfonds)
In de Indische oceaan ligt het eiland Sri Lanka met zijn rijke verleden. Oude boeddhistische en hindoeïstische rijken zorgen voor enkele van de meest indrukwekkendste beschavingen van deze regio. Tijdens deze korte rondreis langs het culturele erfgoed van Sri Lanka
Lees verder

Rondreis Sri Lanka cultuur en strand - 8 dagen


Regio's:
Centraal
Centraal noord
West

Prijs vanaf € 739. (inclusief entree gelden, exclusief € 2,50 calamiteitenfonds)
Als je bezienswaardigheden en strand met elkaar wilt combineren is deze rondreis een perfecte combinatie. In vier dagen zie je veel hoogtepunten van dit veelzijdige land. Geniet van de groene natuur bij de theeplantages, het centrum van de religie en ga terug in de tijd en ontdek de historische bezienswaardigheden en sluit af op de witte stranden van Sri Lanka.
Lees verder

Rondreis Sri Lanka cultuur en safari - 8 dagen


Regio's:
Centraal
Centraal zuid
Zuid

Prijs vanaf € 793. (inclusief entree gelden, exclusief € 2,50 calamiteitenfonds)
Als je niet kunt kiezen en toch veel wilt zien op Sri Lanka, dan is deze achtdaagse reis perfect. Een super combinatie van historie, cultuur en religie, prachtige natuur en wilde dieren en na afloop nog even heerlijk genieten op het geweldige strand van Sri Lanka.

Hoogtepunten rondreis Sri Lanka cultuur & safari


Rondreis Sri Lanka compleet - 15 dagen


Regio's:
Centraal zuid
Oost
West
Zuid

Prijs vanaf € 1448. (inclusief entree gelden, exclusief € 2,50 calamiteitenfonds)
Ga mee op reis langs de meest complete, natuurlijke en culturele rondreis in Sri Lanka. Tijdens deze reis bezoek je het prachtige culturele erfgoed van Sri Lanka en maak je  prachtige tours door het groene binnenland inclusief een jeepsafari door een van de Nationale Parken in Sri Lanka.
Lees verder

Rondreis Sri Lanka inclusief het onontdekte noorden van Sri Lanka - 15 dagen


Regio's:
Centraal
Centraal noord
Noord

Prijs vanaf € 1369. (inclusief entree gelden, exclusief € 2,50 calamiteitenfonds)
Sri Lanka is een klein eiland, maar kent een enorme variatie aan natuur en cultuur. Van indrukwekkende pagodes, tempels, rotsen en eeuwenoude koningssteden tot kilometerslange zandstranden en het nog niet zo lang geleden opengestelde noorden van Sri Lanka, de verscheidenheid en de contrasten zijn enorm voor zo'n klein land. Tijdens deze reis maak je kennis met al deze facetten.
Lees verder