Skip to main content

Strand Sri Lanka

Sri Lanka is één van de meest afwisselende landen van Azië qua cultuur en natuur. Op een eiland ontkom je dus niet aan strand. De stranden van Sri Lanka behoren met recht tot de mooiste en meest ongerepte stranden ter wereld. Het land heeft de vorm van een parel en de stranden van Sri Lanka kunnen dan ook met recht parels genoemd worden!

Strandvakantie Sri Lanka

Van schattige baaitjes tot kilometers lange zandstranden. Met ruim 1500 kilometer kustlijn, zit er altijd wel een parel van een strand bij. Of je nu wilt bijkomen na een rondreis of op zoek bent naar bars en gezelligheid op het strand tot aan actief bezig zijn met watersporten en het spotten van zeedieren, op de stranden van Sri Lanka kan het allemaal.

Zorg dat je in het juiste seizoen de juiste stranden bezoekt want anders zijn ze een stuk minder mooi. Het fijne van de verschillende seizoenen in Sri Lanka is dat het altijd aan één kant van het eiland eigenlijk altijd goed weer is: In de zomer is de moesson aan de westkust en in de winter aan de oostkust. Tijdens de moessons kan de zee wild en gevaarlijk zijn om in te zwemmen, in dat geval ben je meer aangewezen op de zwembadcomplexen van de hotels.

Stranden van Sri Lanka

De meest bekende stranden vind je vooral in het zuiden en aan de westkust, maar ook in het noorden en oosten zijn geweldige stranden. De stranden worden meestal omgeven door wuivende palmbomen, wat het tropische gevoel versterkt. Elk strand heeft zijn eigen unieke charme en attractie. 

Een strandvakantie op de Malediven? Ook die boek je veilig en vertrouwd bij Veelzijdig Sri Lanka

Boek hier je strandvakantie naar Sri Lanka en/of de Malediven

Rondreis Sri Lanka cultuur en strand - 8 dagen


Regio's:
Centraal
Centraal noord
West

Prijs vanaf € 739. (inclusief entree gelden, exclusief € 2,50 calamiteitenfonds)
Als je bezienswaardigheden en strand met elkaar wilt combineren is deze rondreis een perfecte combinatie. In vier dagen zie je veel hoogtepunten van dit veelzijdige land. Geniet van de groene natuur bij de theeplantages, het centrum van de religie en ga terug in de tijd en ontdek de historische bezienswaardigheden en sluit af op de witte stranden van Sri Lanka.
Lees verder

Rondreis Sri Lanka cultuur en safari - 8 dagen


Regio's:
Centraal
Centraal zuid
Zuid

Prijs vanaf € 793. (inclusief entree gelden, exclusief € 2,50 calamiteitenfonds)
Als je niet kunt kiezen en toch veel wilt zien op Sri Lanka, dan is deze achtdaagse reis perfect. Een super combinatie van historie, cultuur en religie, prachtige natuur en wilde dieren en na afloop nog even heerlijk genieten op het geweldige strand van Sri Lanka.

Hoogtepunten rondreis Sri Lanka cultuur & safari


Rondreis Sri Lanka compleet - 15 dagen


Regio's:
Centraal zuid
Oost
West
Zuid

Prijs vanaf € 1448. (inclusief entree gelden, exclusief € 2,50 calamiteitenfonds)
Ga mee op reis langs de meest complete, natuurlijke en culturele rondreis in Sri Lanka. Tijdens deze reis bezoek je het prachtige culturele erfgoed van Sri Lanka en maak je  prachtige tours door het groene binnenland inclusief een jeepsafari door een van de Nationale Parken in Sri Lanka.
Lees verder