Skip to main content

West Sri Lanka

West Sri Lanka is een populaire toeristenbestemming die een verscheidenheid aan attracties en activiteiten biedt waar bezoekers van kunnen genieten¸ vanwege de prachtige stranden, het rijke culturele erfgoed en de natuurlijke schoonheid.

STRANDEN WEST SRI LANKA

De westkust van Sri Lanka heeft veel mooie stranden, waaronder Negombo, Mount Lavinia, Wadduwa, Kalpitiya en Beruwela. Deze stranden bieden mogelijkheden om te zwemmen, zonnebaden, (kite)surfen en andere watersporten.

Naast de prachtige stranden zijn er in het westen van Sri Lanka ook diverse historische en culturele bezienswaardigheden, zoals de hoofdstad van Sri Lanka: Colombo met diverse tempels, het National museum en de Onafhankelijkheidsherdenkingshal.

NATUUR WEST SRI LANKA

De natuur in het westen van Sri Lanka ontbreekt ook niet met het prachtige wildpark Wilpattu National Park. Het park staat bekend om zijn dichte bossen, grote meren en een overvloed aan dieren in het wild. Het is het grootste en een van de oudste nationale parken van Sri Lanka. Het park herbergt een breed scala aan diersoorten, waaronder luipaarden, luiaardberen, olifanten, waterbuffels, gevlekte herten, sambarherten en krokodillen. Het is ook een paradijs voor vogelaars, met meer dan 200 vogelsoorten. Een van de unieke kenmerken van Wilpattu is de aanwezigheid van “villus”, dit zijn natuurlijke ondiepe meren die belangrijke leefgebieden vormen voor vele soorten dieren in het wild. Bezoekers kunnen jeepsafari’s maken om het park te verkennen en wilde dieren in hun natuurlijke habitat te spotten.

Naast de natuurlijke schoonheid en het culturele erfgoed staat het westen van Sri Lanka ook bekend om zijn keuken. De Sri Lankaanse keuken is een mix van Indiase, Portugese, Nederlandse en Britse smaken, en het westen staat bekend om zijn heerlijke visgerechten.

Het westen van Sri Lanka heeft een tropisch klimaat, met temperaturen die het hele jaar door gemiddeld tussen de 25°C en 30°C liggen. De beste tijd om te bezoeken is tussen december en maart, wanneer het weer droog en zonnig is. Maar zelfs tijdens het moessonseizoen heeft de regio zijn eigen charme, ondanks de soms hevige onweersbuien.

WEST SRI LANKA

Het westen van Sri Lanka is dus een must visit voor iedereen die het beste wil ervaren van wat Sri Lanka te bieden heeft door de unieke combinatie van strand, cultuur en natuur.

Alle Tours in West Sri Lanka

Rondreis Sri Lanka cultuur en strand - 8 dagen


Prijs vanaf € 739. (inclusief entree gelden, exclusief € 2,50 calamiteitenfonds)
Als je bezienswaardigheden en strand met elkaar wilt combineren is deze rondreis een perfecte combinatie. In vier dagen zie je veel hoogtepunten van dit veelzijdige land. Geniet van de groene natuur bij de theeplantages, het centrum van de religie en ga terug [...]
Alle tour info

Rondreis Sri Lanka compleet - 15 dagen


Prijs vanaf € 1448. (inclusief entree gelden, exclusief € 2,50 calamiteitenfonds)
Ga mee op reis langs de meest complete, natuurlijke en culturele rondreis in Sri Lanka. Tijdens deze reis bezoek je het prachtige culturele erfgoed van Sri Lanka en maak je  prachtige tours door het groene binnenland inclusief een jeepsafari door een van de N[...]
Alle tour info