Skip to main content

Natuur Sri Lanka

Sri Lanka, de vorm van een parel, maar een parel vol prachtige en afwisselende natuurEigenlijk is Sri Lanka in haar geheel een groot natuurpark. Van groene theeplantages, witte zandstranden, bergen met hoge toppen en diepe dalen, graslanden en indrukwekkende rotsformaties in het binnenland tot aan een regenwoud en parken met heel veel verschillende soorten wilde dieren. Sri Lanka heeft het allemaal.

Nationale parken Sri Lanka

Sri Lanka heeft meer dan 20 nationale parken. Elk park is uniek, elk park heeft weer andere bewoners, ander soort natuur en elk park heeft zijn eigen verhaal. Kumana en Bundala zijn echte vogelparken, Yala National Park en Wilpattu National Park, de twee grootste parken zijn zeer geschikt voor de safariganger, terwijl Udawalawe National Park, Kaudulla en Minneriya zeer geschikt zijn voor olifantenliefhebbers. 

Theeplantages Sri Lanka

Ook staat Sri Lanka bekent om de thee en in de centrale hooglanden, in het gebied bij Nuwara Eliya en Ella zijn enorm veel theeplantages. De kwaliteit van deze thee is een van de beste in de wereld.  

Sinharaja Rain Forest natuur sri lanka
Peradeniya
Peradeniya

Boek hier je reis naar de mooie natuur van Sri Lanka

Rondreis Sri Lanka cultuur en safari - 8 dagen


Regio's:
Centraal
Centraal zuid
Zuid

Prijs vanaf € 793. (inclusief entree gelden, exclusief € 2,50 calamiteitenfonds)
Als je niet kunt kiezen en toch veel wilt zien op Sri Lanka, dan is deze achtdaagse reis perfect. Een super combinatie van historie, cultuur en religie, prachtige natuur en wilde dieren en na afloop nog even heerlijk genieten op het geweldige strand van Sri Lanka.

Hoogtepunten rondreis Sri Lanka cultuur & safari


Rondreis Sri Lanka compleet - 15 dagen


Regio's:
Centraal zuid
Oost
West
Zuid

Prijs vanaf € 1448. (inclusief entree gelden, exclusief € 2,50 calamiteitenfonds)
Ga mee op reis langs de meest complete, natuurlijke en culturele rondreis in Sri Lanka. Tijdens deze reis bezoek je het prachtige culturele erfgoed van Sri Lanka en maak je  prachtige tours door het groene binnenland inclusief een jeepsafari door een van de Nationale Parken in Sri Lanka.
Lees verder