Skip to main content

Nuwara Eliya

Regio: Centraal

Nuwara Eliya staat ook bekend als Klein Engeland , dé theestad van Sri Lanka. Dit stadje werd gesticht door de Brit Samuel Bakerin 1846, de Britse koloniale periode in de 19e eeuw. De naam betekent “stad op de vlakte (tafelland)” of “stad van het licht”.Nuwara Eliya was een toevluchtsoord in het heuvelland waar de Britse kolonialisten zich vestigden en hun activiteiten konden doen die ze ook in Groot-Brittannië deden, als vossen- en hertenjacht, polo, golf en cricket.  Veel van de gebouwen in Nuwara Eliya hebben dan ook diverse kenmerken uit de koloniale periode, zoals de Queen’s Cottage, General’s House, Grand Hotel, Hill Club, St Andrew’s Hotel en Town Post Office. Nieuwe hotels worden vaak in deze koloniale stijl gebouwd en ingericht. Bezoekers van de stad kunnen zich onderdompelen in de nostalgie van vervlogen tijden door deze monumentale gebouwen te bezoeken.

Klimaat Nuwara Eliya

Het klimaat in Nuwara Eliya is heel anders dan in de rest van Sri Lanka en dat is waarschijnlijk dan ook de reden dat de Britten het hier zo fijn vonden. Nuwara Eliya ligt op een hoogte van 1868 meter waardoor het hier een stuk koeler is. Door deze lagere temperatuur is de regio perfect voor het verbouwen van thee. De stad is dan ook omringd door vele mooie groene theeplantages. Je kunt hier een theefabriek gaan bezoeken en kennis maken hoe het hele proces verloopt vanaf het moment dat het geknipt wordt bij de struik tot het moment het in een doos zit voor de verkoop. Na afloop van een rondleiding in een van de vele theefabrieken wordt een vers kopje thee geschonken.

Treinreis Kandy – Nuwara Eliya

Nuwara Eliya is bereikbaar per auto of trein. Vooral de treinreis is schilderachtig en echt een must-do als je in Sri Lanka bent. De trein gaat dwars door de theeplantages en de vergezichten zijn subliem.

Festivals Nuwara Eliya

De stad komt pas echt tot leven in april tijdens het Singalese en Tamil Nieuwjaar. In deze maand zijn er diverse ceremoniële bijeenkomsten en feesten. Ook worden in deze maand de jaarlijkse motor- en paardenraces gehouden. Centraal in de stad ligt de Governor’s Cup van Negen Furlong (1811 meter), de renbaan van Nuwara Eliya.

Golf Club Nuwara Eliya

© Nuwara Eliya Golf Club
© Nuwara Eliya Golf Club
© Nuwara Eliya Golf Club

Nuwara Eliya heeft een ook een pittoreske golfbaan, bekend als de Nuwara Eliya Golf Club. Golfliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de prachtige natuurlijke omgeving.

Foto’s Nuwara Eliya

trein sri lanka
© Grand hotel Nuwara Eliya

Kaart

Ook leuk op deze locatie:

Rondreis erfgoed van Sri Lanka - 5 dagen


Regio's:
Centraal
Centraal noord
Prijs vanaf € 499. (inclusief entree gelden, exclusief € 2,50 calamiteitenfonds)
In de Indische oceaan ligt het eiland Sri Lanka met zijn rijke verleden. Oude boeddhistische en hindoeïstische rijken zorgen voor enkele van de meest indrukwekkendste beschavingen van deze regio. Tijdens deze korte rondreis langs het culturele erfgoed van Sri Lanka breng je een bezoek aan de oude koningssteden Sigiriy[...]
Alle tour info