Skip to main content

Noord Sri Lanka

Locaties:

Het toerisme in Noord Sri Lanka is de afgelopen jaren gestaag gegroeid, vooral sinds het einde van de burgeroorlog in 2009. De regio, die ooit als verboden terrein voor bezoekers werd beschouwd vanwege het conflict, is nu een populaire bestemming voor mensen die op zoek zijn naar een unieke culturele en historische ervaring.

Oorlog Sri Lanka 

Meer dan 20 jaar lang was het gebied niet toegankelijk door de vele burgeroorlogen. De Tamil Tijgers die hier een hevige strijd voerden en het gebied eigen hadden gemaakt zorgden ervoor dat je het gebied niet in kon.  

Ondanks het einde van de burgeroorlog in 2009 blijven de littekens van het conflict in de regio zichtbaar. Veel gebouwen en infrastructuur zijn tijdens de oorlog verwoest en moeten nog volledig worden herbouwd, terwijl het gebied ook aanzienlijke economische verliezen leed. De meerderheid van de bevolking in de regio zijn Tamils, die zich lange tijd gediscrimineerd hebben gevoeld door de Sri Lankaanse regering.

Toerisme Sri Lanka 

De afgelopen jaren zijn er echter inspanningen geleverd om de regio Noord-Sri Lanka weer op te bouwen en te ontwikkelen. De regering heeft verschillende ontwikkelingsprogramma’s gelanceerd om de economie te stimuleren en banen te creëren, terwijl internationale hulporganisaties ook een cruciale rol hebben gespeeld bij het verlenen van hulp en ondersteuning aan de regio. De regering heeft ook enige vooruitgang geboekt bij het aanpakken van de problemen van de Tamil-minderheid, waaronder taalrechten en landteruggave.

De regio herbergt ook veel belangrijke culturele en historische bezienswaardigheden, waaronder de oude stad Jaffna, die eeuwenlang een centrum van de Tamil-cultuur en -leer was. Er zijn ook verschillende hindoetempels en andere religieuze plaatsen die bezoekers van over de hele wereld trekken. De prachtige stranden en natuurlijke landschappen van de regio maken het ook een aantrekkelijke bestemming voor toeristen.

Elephant Pass 

Ook in het noorden is de Elephant Pass, een belangrijke route die de toegang regelt van het vaste land tot het schiereiland Jaffna. Deze pass wordt daarom ook wel de “Gateway to Jaffna” genoemd. Op de weg vind je ook een oorlogsmonument die herinnert aan de strijd die hier gewoed heeft.

Ondanks de uitdagingen waarmee de regio wordt geconfronteerd, heerst er hoop en optimisme onder veel mensen in Noord-Sri Lanka. De regio heeft een enorm potentieel voor groei en ontwikkeling, en veel mensen werken hard om een ​​betere toekomst voor zichzelf en hun gemeenschappen op te bouwen. Met voortdurende steun van de overheid en internationale organisaties heeft Noord-Sri Lanka het potentieel om een ​​bloeiende en welvarende regio te worden, waar alle mensen in vrede en harmonie kunnen leven.

Alle Tours in Noord Sri Lanka

Rondreis Sri Lanka inclusief het onontdekte noorden van Sri Lanka - 15 dagen


Prijs vanaf € 1369. (inclusief entree gelden, exclusief € 2,50 calamiteitenfonds)
Sri Lanka is een klein eiland, maar kent een enorme variatie aan natuur en cultuur. Van indrukwekkende pagodes, tempels, rotsen en eeuwenoude koningssteden tot kilometerslange zandstranden en het nog niet zo lang geleden opengestelde noorden van Sri Lanka, de [...]
Alle tour info