Skip to main content

Zuid Sri Lanka

Zuid Sri Lanka 

De zuidkust van Sri Lanka staat bekend om haar witte zandstranden, helderblauwe water en prachtige koraalriffen. Een geweldig gebied waar je kan zwemmen, snorkelen, duiken en diverse andere watersporten kunt beoefenen.
Vanuit Mirissa is het ook mogelijk om een excursie te boeken waarbij je walvissen gaat spotten. Of maak een boottocht om de nabij gelegen grotten en stranden te ontdekken.  Diverse authentieke vissersdorpjes als Kogalla, Unawatuna en Hikkaduwa hebben een unieke sfeer en ook de beroemde paalvissers vind je hier. De talloze restaurants en bars maken van Zuid Sri Lanka een geliefde strandbestemming.

Cultuur Zuid Sri Lanka 

Naast strand zijn er ook nog enkele culturele bezienswaardigheden. De historische stad Galle staat bekend om zijn koloniale architectuur met een Nederlands en Portugees tintje, waaronder het Galle Fort, de dijken en een Nederlandse begraafplaats.
In Dickwella vind je het grootste zittende Boeddhabeeld van Sri Lanka met een hoogte van ruim 50 meter. Tissamaharama, oorspronkelijk de hoofdstad van het zuidelijke koninkrijk Ruhuna in de derde eeuw voor Christus, is een eeuwenoud stadje. Hier staat het vier na grootste tempelcomplex van Sri Lanka en een van de grootste stoepa’s van het land. Tegenwoordig is het stadje vooral populair als startpunt voor een bezoek aan het Yale National Park.

Natuur Zuid Sri Lanka 

Natuur ontbreekt ook niet in het zuiden van Sri Lanka. Bij Kogalla vind je indrukwekkende mangrovebossen en bij Tissamaharama het Tissamaharama Lake. Het meer is weliswaar gecreëerd door mensen om de rijstvelden van water te voorzien, maar als je hier loopt, heb je het gevoel dat je je in een schilderij waant. Het meer is omringd door hoge bomen die vol hangen met enorme vleerhonden. Ook vliegen er allerlei soorten vogels. Het water van het meer weerspiegelt de blauwe lucht en in de verte zie je de prachtige bergen van het Yale National Park. 

Alle Tours in Zuid Sri Lanka

Rondreis Sri Lanka cultuur en safari - 8 dagen


Prijs vanaf € 793. (inclusief entree gelden, exclusief € 2,50 calamiteitenfonds)
Als je niet kunt kiezen en toch veel wilt zien op Sri Lanka, dan is deze achtdaagse reis perfect. Een super combinatie van historie, cultuur en religie, prachtige natuur en wilde dieren en na afloop nog even heerlijk genieten op het geweldige strand van Sri La[...]
Alle tour info

Rondreis Sri Lanka compleet - 15 dagen


Prijs vanaf € 1448. (inclusief entree gelden, exclusief € 2,50 calamiteitenfonds)
Ga mee op reis langs de meest complete, natuurlijke en culturele rondreis in Sri Lanka. Tijdens deze reis bezoek je het prachtige culturele erfgoed van Sri Lanka en maak je  prachtige tours door het groene binnenland inclusief een jeepsafari door een van de N[...]
Alle tour info