Skip to main content

Oost Sri Lanka

De oostelijke regio van Sri Lanka is een boeiende bestemming met een breed scala aan attracties en ervaringen. Deze regio herbergt een rijke mix van culturen en religies, evenals een fascinerende geschiedenis die wordt weerspiegeld in de oude ruïnes en archeologische vindplaatsen. Of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of culturele onderdompeling, het oosten van Sri Lanka heeft zeker iets te bieden dat bij jouw interesses past.

STRANDEN OOST SRI LANKA

Een van de belangrijkste trekpleisters van het oosten is de adembenemende kustlijn, waar enkele van de mooiste stranden van Sri Lanka te vinden zijn. De stranden in de regio zijn minder ontwikkeld en minder druk dan die in het westen, waardoor ze ideaal zijn voor reizigers die op zoek zijn naar een rustigere en meer afgelegen strandervaring. Populaire stranden in het oosten zijn Pasikudah, Kalkudah en Arugam Bay, dat bekend staat om zijn surfmogelijkheden van wereldklasse.

CULTUUR EN NATUUR OOST SRI LANKA

Naast de stranden herbergt het oosten van Sri Lanka een aantal fascinerende culturele bezienswaardigheden. Een niet te missen culturele plek in het oosten is de Koneswaram-tempel in Trincomalee. Deze hindoetempel is een van de belangrijkste bedevaartsoorden in Sri Lanka en is opgedragen aan Lord Shiva. Het tempelcomplex is gelegen op een rotsachtig voorgebergte met uitzicht op de oceaan en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende kustlijn.

Het oosten van Sri Lanka herbergt ook een bijzonder nationale park, het Kumana National Park, die bezoekers de mogelijkheid bieden om een ​​breed scala aan flora en fauna te zien. Ten slotte staat het oosten van Sri Lanka bekend om zijn heerlijke keuken, die een mix is ​​van Tamil, moslim en Singalese invloeden.

Kortom, het oosten van Sri Lanka is een prachtige bestemming die bezoekers een schat aan attracties en ervaringen biedt. Van de prachtige stranden tot de oude ruïnes, van een natuurreservaat tot de heerlijke keuken, deze regio zal zeker de harten veroveren van reizigers die op zoek zijn naar een meeslepende en onvergetelijke Sri Lankaanse ervaring.

Alle Tours in Oost Sri Lanka

Rondreis Sri Lanka compleet - 15 dagen


Prijs vanaf € 1448. (inclusief entree gelden, exclusief € 2,50 calamiteitenfonds)
Ga mee op reis langs de meest complete, natuurlijke en culturele rondreis in Sri Lanka. Tijdens deze reis bezoek je het prachtige culturele erfgoed van Sri Lanka en maak je  prachtige tours door het groene binnenland inclusief een jeepsafari door een van de N[...]
Alle tour info