Skip to main content

Rondreis Sri Lanka cultuur en strand – 8 dagen

Regio's: Centraal
Centraal Noord
West
Prijs vanaf: € 739 per persoon. (inclusief entree gelden, exclusief € 2,50 calamiteitenfonds)
Tour duur: 8 dagen

Als je bezienswaardigheden en strand met elkaar wilt combineren is deze rondreis een perfecte combinatie. In vier dagen zie je veel hoogtepunten van dit veelzijdige land. Geniet van de groene natuur bij de theeplantages, het centrum van de religie en ga terug in de tijd en ontdek de historische bezienswaardigheden en sluit af op de witte stranden van Sri Lanka. Indrukken om nooit te vergeten.

Hoogtepunten rondreis Sri Lanka cultuur & strand:

 • Dag 1:

  Aankomst Colombo, transfer naar de Culturele Driehoek (170 kilometer – 3,5 uur)

  Bij aankomst word je welkom geheten door een vertegenwoordiger van Veelzijdig Sri Lanka en hierna volgt een (lange) transfer naar je eerste hotel in de culturele driehoek in Habarana. Na aankomst is de dag middag vrij.

  In avond ga je een bezoek brengen aan de rotstempel van Dambulla. Deze tempel is gebouwd door koning Walagambahu in de eerste eeuw voor Christus. Hij vluchtte destijds voor de Tamils vanuit Anuradhapura, maar wist later vanuit deze grot de stad terug te heroveren. Als dank voor de hulp heeft hij van deze rotsen een tempel laten bouwen. Later is deze tempel door verscheidene koningen verder verfraaid met 153 beelden. Het is verboden om in de tempel met flitslicht te fotograferen. Deze grot is een UNESCO-monument en is met stip een van de meest indrukwekkendste tempels van Sri Lanka.

  Maaltijd: geen

  Overnachting in de Culturele Driehoek

  Optioneel: Je kunt ook kiezen voor een extra overnachting in Negombo – op 20 minuten rijden van de luchthaven, en dan de volgende dag beginnen met de rondreis)

  Dag 2:

  Sigiriya

  Na een vroeg ontbijt ga je naar Sigiriya Rock, ook deze rots staat op de lijst van Unesco en is gebouwd in de 5de eeuw na Christus, gebouwd door Koning Kashyapa. Eigenlijk is het niet meer dan een rots, maar het koninkrijk van deze koning is boven. Helaas is er niet veel meer van te zien, maar de fresco’s, de oude graffiti in de rotswanden die je onderweg passeert, zijn een klim meer dan waard. Boven op de rots heb je een prachtig uitzicht over “groen” Sri Lanka.

  Hierna keer je terug naar het hotel en is de middag vrij.

  Optioneel: breng een bezoek aan een lokaal dorpje en een school, vlakbij Sigiriya. Hier krijg je meer informatie over het traditionele leven in Sri Lanka, maak je een tocht met wagen getrokken door een rund, een boottocht en een wandeling door het dorp. Bij een familie uit het dorp ga je lunchen en theedrinken.

  Optioneel: Maak een jeepsafari in Kaudulla National Park of in het Minneriya National park. Het park krijg je ter plaatse te horen, want de olifanten migreren continu tussen deze twee parken en je gaat naar het park waar ze zich op dat moment bevinden.

  Maaltijd: ontbijt

  Overnachting in Culturele Driehoek

  Dag 3:

  Culturele Driehoek – Matale – Kandy   (80 kilometer – 2,5 uur)

  Na het ontbijt vervolg je de reis naar Kandy. Onderweg bezoek je een specerijentuin in Matale en krijg je uitgebreid uitleg over de kruiden en hoe deze verwerkt worden in de Sri Lankaanse keuken.

  In de middag kom je in Kandy aan. Kandy is het centrum van het Sri Lankaanse culturele en religieuze leven en tevens een beroemd bedevaartsoord, voor veel pelgrims is de Tempel van de Tand dan ook het einddoel. Daarvoor breng je nog een bezoek aan een batikfabriek, waar je kunt zien hoe stof tot een batikstof wordt bewerkt.

  Hierna volgt een culturele dansshow in Kandy.

  Maaltijd: ontbijt

  Overnachting in Kandy

  Dag 4:

  Kandy

  Na het ontbijt maak je een schilderachtige tocht door de bergen en stop je bij de theeplantages en een theefabriek. Hier maak je  kennis met het hele proces vanaf de theestruik tot aan gedroogde thee in een doos. Geniet na afloop van een echt kopje Ceylon thee.

  Daarna ga je weer terug naar Kandy om een bezoek te brengen aan de Royal Botanical Gardens in Peradeniya, de grootste botanische tuinen van Sri Lanka. Ook ga je een stadstour maken in de stad en tijdens deze stadstoer breng je een bezoek aan een kunst- en ambachtenwerkplaats, een oosterse markt, een bazaar en een juwelenfabriek. Hier kun je zien hoe de ruwe edelstenen (in het bijzonder de Blue en Star saffieren) worden bewerkt en gepolijst met hulp van traditionele methoden.

  Maaltijd: ontbijt

  Overnachting in Kandy

  Dag 5:

  Kandy – Strandhotel

  Na het ontbijt vertrek je naar het strandhotel van keuze. Na het inchecken is het genieten van een heerlijke dag op het strand.

  Maaltijd: ontbijt

  Overnachting in het strandhotel

  Dag 6:

  Strand

  Geniet van nog een heerlijke dag op het strand of kies een van de optionele excursies

  Optioneel: Ayurveda massage

  Optioneel: Doe actief met een aantal watersporten als snorkelen of jetskiën.

  Optioneel: Een excursie naar het Sinharaja Reservaat. Het Sinharaja Biosphere Reserve ligt ten zuidwesten van het centrale bergland van Sri Lanka. Hier bevinden zich nog ongerepte (laagland)regenwouden. Ook dit reservaat staat sinds 1988 op de werelderfgoedlijst van Unesco en werd het in Sri Lanka uitgeroepen tot Sri Lanka’s belangrijkste National Wildernis Beschermd Gebied. Een heel bijzonder stukje natuur.

  Optioneel: Dolfijnentocht (alleen mogelijk van november tot april)

  Maaltijd: ontbijt

  Overnachting in het strandhotel

  Dag 7:

  Hikkaduwa

  Vandaag staat er een halve dag excursie naar Hikkaduwa en omgeving op het programma. Je begint bij River Madhu, hier maak je kennis met de diverse vogelsoorten. Hierna ga je door naar een schildpaddenbroedplaats en maak je kennis het dagelijkse dorpsleven van een Sri Lankaan. Ook bezoek hier een maskerfabriek en een maansteenmijn. In Hikkaduwa zelf ga maak je nog een boottoch in een “glas-bottom-boat  (glazen-bodem-boot) om het intrigerende onderwaterleven te zien. In de namiddag keer je dan weer terug om nog even te ontspannen op het strand.

  Maaltijd: ontbijt

  Overnachting in het strandhotel

  Dag 8:

  Terug naar de luchthaven of verlengen

  Afhankelijk van het tijdstip van je vlucht, volgt een transfer naar de luchthaven. De uitchecktijd is over het algemeen tussen 11.00 en 12.00 uur. Indien je later vliegt, kunt je je bagage stallen in de daarvoor gereserveerde ruimte in het hotel of eventueel (tegen betaling) de kamer langer aanhouden indien beschikbaar.

  Je kunt er ook voor kiezen om je verblijf te verlengen, hier in Sri Lanka of op de Malediven.  Ik adviseer je er graag over.

  Maaltijd: ontbijt

   

 • 3 * hotel rondreis Sri Lanka Cultuur & strand

  Culturele driehoek: Saunter Paradise of Kassapa Lions Rock

  Kandy: Oak Ray Serene Garden hotel of the Swiss Residency ****

  Strandhotel: Coco Royal Beach Hotel

  4 * hotel rondreis Sri Lanka Cultuur & strand

  Culturele driehoek: Arie Lagoon of Suriya Luxury Resort

  Kandy: The Swiss Residency of Randholee Resort & Spa

  Strandhotel: The Palms Hotel of Pandanus Beach Resort

 • Inclusief

  Maaltijden volgens beschrijving
  Vervoer per auto met airconditioning en ervaren chauffeur tevens gids
  Entreegelden
  Lokale belastingen en toeristenbelasting
  Onuitwisbare herinneringen
  Ontvangst luchthaven + assistentie gedurende gehele reis
  Genoemde excursies
  SGR-bijdrage

  Exclusief

  Intercontinentale vluchten
  Visum Sri Lanka
  Drankjes, persoonlijke uitgaven en fooien
  Overige maaltijden
  Reis- en annuleringsverzekering
  Hoogseizoenstoeslag (feestdagen en evenementen)
  Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking tot maximaal 9 personen)
  Optionele excursies
  lunch
 • (klik op de foto's om ze te vergroten)

Prijzen 2023 op basis van 2 personen inclusief entreegelden en half pension:

3* hotels: € 739 per persoon

4* hotels: € 798 per persoon

Prijzen geldig tot aankomst 1 december 2023

Inclusief entreegelden voor:

Informatie aanvragen over deze tour

  Persoonsgegevens

  Aantal Personen

  Reis

  Accommodatie

  Extra