Skip to main content

Centraal Sri Lanka

Centraal Sri Lanka

pidurangala rock
horton plains

Het centraal gelegen deel van Sri Lanka kenmerkt zich door een indrukwekkend heuvellandschap, een bergketen en talloze theeplantages. De hoger gelegen plaatsen Kandy en Nuwara Eliya zijn absoluut een bezoek waard en met name de talloze vergezichten die je hier hebt zul je niet snel vergeten. 

Het centrale is ook zeer populair vanwege het rijke culturele erfgoed, met name de bijzondere tempels en de verschillende heilige plaatsen. 

Cultuur Centraal Sri Lanka

dambulla grottempel

De historische stad Kandy is de thuisbasis van de Tempel of the Tooth (Tempel van de Tand), en is daarom een van de meest heilige boeddhistische plaatsen ter wereld. Hier ligt de linker boventand van Boeddha. Door de prachtige ligging aan het meer van Kandy is deze tempel een absolute must om te bezoeken. Culturele dansvoorstellingen, de botanische tuin van Peradeniya en de kruidentuinen maken van Kandy een zeer gevarieerde bestemming. 

Ook in Dambulla bevindt zich een beroemde tempel, een indrukwekkende tempel uitgehouwen in de rotsen en gebouwd in de eerste eeuw voor Christus. De tempel is verfraaid met 153 boeddhabeelden en staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Bij de ingang staat een enorme gouden Boeddha.

De Adam’s Peak is ook een belangrijk bedevaartsoord voor boeddhisten, hindoes en moslims, die geloven dat de voetafdrukvormige holte bovenaan het kenmerk is van een goddelijk wezen.

Natuur Centraal Sri Lanka 

Ook qua natuur is centraal Sri Lanka zeer gevarieerd. Naast de vele natuurparken zijn er ook prachtige parels met pure natuur en berglandschappen. Het hoger gelegen Nuwara Eliya staat bekend om zijn prachtige landschappen met theeplantages en watervallen. Ook de temperatuur is hier aangenaam koel. Hierom heeft het de bijnaam ” Klein Engeland”  gekregen. Ook de Knuckles Mountain Range, zijn de moeite waard, een adembenemende bergketen met mogelijkheden om te hiken en dieren in het wild te spotten. 

Alle Tours in Centraal Sri Lanka

Rondreis erfgoed van Sri Lanka - 5 dagen


Prijs vanaf € 499. (inclusief entree gelden, exclusief € 2,50 calamiteitenfonds)
In de Indische oceaan ligt het eiland Sri Lanka met zijn rijke verleden. Oude boeddhistische en hindoeïstische rijken zorgen voor enkele van de meest indrukwekkendste beschavingen van deze regio. Tijdens deze korte rondreis langs het culturele erfgoed van Sri[...]
Alle tour info

Rondreis Sri Lanka cultuur en strand - 8 dagen


Prijs vanaf € 739. (inclusief entree gelden, exclusief € 2,50 calamiteitenfonds)
Als je bezienswaardigheden en strand met elkaar wilt combineren is deze rondreis een perfecte combinatie. In vier dagen zie je veel hoogtepunten van dit veelzijdige land. Geniet van de groene natuur bij de theeplantages, het centrum van de religie en ga terug [...]
Alle tour info

Rondreis Sri Lanka cultuur en safari - 8 dagen


Prijs vanaf € 793. (inclusief entree gelden, exclusief € 2,50 calamiteitenfonds)
Als je niet kunt kiezen en toch veel wilt zien op Sri Lanka, dan is deze achtdaagse reis perfect. Een super combinatie van historie, cultuur en religie, prachtige natuur en wilde dieren en na afloop nog even heerlijk genieten op het geweldige strand van Sri La[...]
Alle tour info

Rondreis Sri Lanka inclusief het onontdekte noorden van Sri Lanka - 15 dagen


Prijs vanaf € 1369. (inclusief entree gelden, exclusief € 2,50 calamiteitenfonds)
Sri Lanka is een klein eiland, maar kent een enorme variatie aan natuur en cultuur. Van indrukwekkende pagodes, tempels, rotsen en eeuwenoude koningssteden tot kilometerslange zandstranden en het nog niet zo lang geleden opengestelde noorden van Sri Lanka, de [...]
Alle tour info