Skip to main content

Knuckles Mountains

Regio: Centraal

Knuckles Mountain Range, ook wel Dumbara gebergte genoemd heeft als bijnaam de knokkelbergen omdat deze ruige toppen door de Britten Knuckles zijn genoemd, vanwege hun gelijkenis met de knokkels van een gebalde vuist.

De bergketen ligt in de centrale hooglanden van Sri Lanka ligt ten oosten van Kandy. Het Knuckles Mountains gebied is een van de mooiste natuurattracties van Sri Lanka. Het wisselende terrein van graslanden, ruige bergtoppen afgewisseld met beekjes en watervallen maken van de Knuckles-bergketen met een oppervlakte van 234 vierkante kilometer een paradijs voor trekkers. Het ruige gebied strekt zich uit tot aan de randen van Kandy en Matale. Dit unieke bosreservaat beschikt over 34 bergtoppen, variërend in hoogte tussen 900 meter en 1900 meter. Enkele toppen steken zelfs boven de mist en de lage bewolking uit. Het is dan ook volkomen terecht dat dit gebied is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO!

Knuckles Mountains

De Knuckles Mountains range kan je vanuit Kandy prima bezoeken. In het gebied kan je onwijs mooie hiketochten maken. Doe dit wel met een gids, niet alleen omdat je dan veilig het park weer zal verlaten, maar de gids kan je onderweg ook alles vertellen over het park, de dieren en je de juiste weg wijzen. In het park wonen een groot aantal verschillende vogelsoorten. Andere dieren die je in het park tegen kunt komen zijn eekhoorns, wilde zwijnen, gevlekte herten, purperkopaapjes, mangoesten en stekelvarkens.

Trekking Knuckles Mountains

Je kan eendaagse en meerdaagse trekkings maken in dit prachtig mooie gebied. Populaire wandelpaden zijn:

 • het einde van Mini World vanaf Deanston
 • het Pad naar Dothalugala vanuit Deanston
 • De Trail naar Nitro Caves vanuit Corbtt’s Gap
 • het pad naar de Augallena-grot via Thangappuwa vanuit Corbett’s Gap
 • het pad naar Kalupahana vanuit het dorp “Meemure” .

Er zijn hikes tot 40 kilometer!

Weer Knuckles Mountains

Het weer in het Knuckles-gebergte is onvoorspelbaar en kan binnen enkele minuten veranderen. Een dikke mist kan de bergen binnen enkele minuten omhullen. Regen kan elke dag voorkomen. December tot februari is een goede periode om te genieten van trektochten in Knuckles. Kans op regen is dan matig. Van maart tot mei is ook een goede periode om te gaan wandelen in Knuckles, met weinig kans op regen. van juni tot september heb je de minste kans op regen, terwijl van september tot november het eigenlijk te heet is om hier te gaan hiken.

Tips voor een hike door de Knuckles Mountains

 • Neem zo min mogelijk bagage mee.
 • Neem voldoende water mee
 • Draag goede wandelschoenen die bedekt zijn, zodat ze je beschermen tegen bloedzuigers, want deze zijn er heel veel.
 • Smeer je goed in met zonnebrandcrème en iets lichts om je huid mee te bedekken. Een groot gedeelte is weliswaar in de schaduw, maar er zijn grote delen die dat niet zijn, en je zult geen schaduwplekken kunnen vinden.
 • Neem een ​​klein flesje Dettol mee, zodat je jezelf kan behandelen als je toch gebeten bent door een bloedzuiger.
 • Neem voldoende contant geld mee. Onderweg is er een kleine dorpswinkel. Als je hier iets koopt, dan steun je de lokale bevolking. Ook de gids ontvangt graag een fooi.

Kaart