Skip to main content

Rondreis Sri Lanka cultuur en safari – 8 dagen

Regio's: Centraal
Centraal Zuid
Zuid
Prijs vanaf: € 793 per persoon. (inclusief entree gelden, exclusief € 2,50 calamiteitenfonds)
Tour duur: 8 dagen

Als je niet kunt kiezen en toch veel wilt zien op Sri Lanka, dan is deze achtdaagse reis perfect. Een super combinatie van historie, cultuur en religie, prachtige natuur en wilde dieren en na afloop nog even heerlijk genieten op het geweldige strand van Sri Lanka.

Hoogtepunten rondreis Sri Lanka cultuur & safari

 • Negombo en Galle, monumenten uit de periode van de Nederlandse overheersing in Sri Lanka
 • Kegalle, de kruidentuin van Sri Lanka en Nuwara Eliya, de theeplantages op hoger gelegen delen
 • Wilde dieren en op safari in Yala National Park
 • Tempels in Kandy en Kataragama
 • Culturele dansshow voor de ontspanning in Kandy
 • Botanische tuin en prachtige vergezichten in Peradeniya en Ella Gap
 • Vissermannen op palen
 • Uitrusten op een mooi strand als afsluiting
 • Dag 1:

  Aankomst Colombo, transfer naar Negombo (15 minuten)

  Bij aankomst word je opgewacht door een vertegenwoordiger van Veelzijdig Sri Lanka en volgt een transfer naar het strandhotel in Negombo. De dag is ter vrije besteding. Aan het eind van de middag krijg je een uitleg over de tour met een welkomstcocktail.

  Maaltijd: geen

  Overnachting in Negombo

  Dag 2:

  Negombo

  Na het ontbijt maak je kennis met een stukje Nederland in Sri Lanka tijdens een stadstour in Negombo. Hier zijn een aantal bezienswaardigheden die herinneren aan de Nederlandse periode, zoals een katholieke kerk. Maar je bent niet in Nederland, dus je brengt ook een bezoek aan een boeddhistische tempel, de vismarkt en een bazaar.

  Hierna keer je terug naar het hotel en kan je heerlijk op het strand even bijkomen.

  Optioneel: Je kunt ook nog een boottocht maken door de kanalen van Negombo

  Maaltijd: ontbijt

  Overnachting: Negombo

   

  Dag 3:

  Negombo – Pinnawala – Kandy (80 kilometer – 3,5 uur)

  Na het ontbijt gaat de rondreis beginnen en de eerste stop is in het olifantenweeshuis in Pinnawala. Dit weeshuis is opgericht in 1975 en begon destijds met zeven olifantenweeskinderen. Tegenwoordig zijn er ongeveer 50 moederolifanten die in de steek gelaten jonge olifanten verzorgen tot zij voor zichzelf kunnen zorgen.  Twee keer per dag (om 10.00 en 14.00 uur) nemen de jonge olifanten ook een bad in de Maha Oya Rivier. Via de onverharde weg, tegenover de ingang van het weeshuis lopen zij met hun oppassers naar de rivier. Vanuit het restaurant langs de rivier kun je dit hele schouwspel bekijken. Een bijzondere ervaring! Het voedermoment is sinds de coronacrisis komen te vervallen.

  In de middag gaat je door naar Kandy. Onderweg bezoek je in Kegalle een specerijentuin en leer je hoe deze kruiden en specerijen worden gebruikt in de Sri Lankaanse keuken en in verschillende huidverzorgingsproducten. Kandy is het centrum van het Sri Lankaanse culturele en religieuze leven en tevens een beroemd bedevaartsoord. Voor veel pelgrims is de Tempel van de Tand dan ook het einddoel, aan de tempel breng je ook een bezoek. Kandy is meer dan een tempel, en daarom breng je ook een bezoek aan een kunst- en ambachtenwerkplaats, een oosterse markt, een bazaar en een juwelenfabriek. Hier kun je zien hoe de ruwe edelstenen (in het bijzonder de Blue en Star saffieren) worden bewerkt en gepolijst met hulp van traditionele methoden.

  In de avond gaan je naar een culturele dansshow.

  Maaltijden: ontbijt

  Overnachting in Kandy.

  Dag 4:

  Kandy – Nuwara Eliya (100 kilometer – 2 uur)

  Na het ontbijt breng je een bezoek aan de Royal Botanical Gardens in Peradeniya, de grootste botanische tuin van Sri Lanka.
  Na de botanische tuinen gaat je beginnen aan een schilderachtige tocht door de bergen richting Nuwara Eliya, ook bekend als “Klein Engeland”. Je stopt bij de bergen bedekt met theestruiken en bij de watervallen. Je geniet van een prachtig landschap. Uiteraard mag een bezoek aan de theefabriek niet ontbreken. Hier maak je kennis met het hele proces vanaf de theestruik tot aan gedroogde thee in een doos. Geniet na afloop van een echt kopje Ceylon thee.

  Optioneel: Maak een treinrit van Kandy naar Nanu – Oya, en ervaar geweldige vergezichten.

  Maaltijd: ontbijt

  Overnachting in Nuwara Eliya

  Dag 5:

  Nuwara Eliya – Ella – Yala National Park (150 kilometer – 3 uur)

  Geniet van het ontbijt in de mistige heuvels van Nuwara Eliya om daarna richting Tissa te gaan. Onderweg maak je een stop in Bandarawela en bij Ella Gap. Bandarawela is een levendig plaatsje en het centrum van de theeproductie in het zuidelijke bergland, het ligt op 1230 m hoogte en heeft een heel ander klimaat dan wat je eerder heeft meegemaakt in Sri Lanka: fris en droog. In Ella Gap geniet je van prachtig natuurschoon, een kloof, glooiende bergen en de rijstterrassen. De kloof wordt aan de rechterkant begrensd door de Ella Rock en aan de linkerkant door een beboste bergrug. Meer dan 900 m lager begint de zuidelijke kustvlakte. De kloof is ontstaan door de uitschurende werking van het stromende water van de rivier.

  In de middag ga je een jeepsafari maken in Yala National Park. Dit is het oudste en bekendste nationale park van Sri Lanka en is alleen al om zijn mooie natuur een tocht waard. Het heeft een hele afwisselende flora en fauna: tussen het oerwoud en de oceaan vindt u zandduinen en lagunen, grasvlakten en meertjes. Er leven in totaal ongeveer 250 wilde olifanten; de kans dat je ze dus ziet, is redelijk groot. Ook kun je hier luipaarden, wilde zwijnen, beren, herten, waterbuffels, krokodillen, leguanen, pauwen en andere kleurige inheemse- en trekvogels tegen komen

  Optioneel: het is ook mogelijk om in een tentenkamp te gaan overnachten in het Yala National Park op basis van volpension.

  Maaltijd: ontbijt

  Overnachting in Tissa/Kataragama

  Dag 6:

  Yala – Galle – strand

  entree Galle

  Na het ontbijt begin je de dag met een bezoek aan bekende hindoeïstische tempel in Kataragama. Dit dorp ligt aan de rand van Yala National Park en is voor de hindoes ‘de heiligste van alle heilige plaatsen van Sri Lanka’, omdat hier de tempel van Skanda staat. Voor de ingang kunnen gelovigen offergaven kopen in de vorm van witte, roze en rode bloemenslingers. Sommigen brengen zelf een opgemaakt bakje fruit en bloemen mee wat ze uitdelen aan de armen.

  Hierna vervolg je de route door Tangalle en Matara. Tangalle is een vissersplaats met een grote haven en een prachtig palmenstrand dat nog niet door de toeristen is ontdekt en Matara is gebouwd langs de oevers van Nilwala Ganga (de Blauwe Rivier) en is een levendig stadje. Na deze twee plaatsen kom je door Koggala en hier zie je de vissers, terwijl ze op een paal zitten te vissen. Een bijzonder manier van vissen!

  Hierna ga je door naar Galle. De naam Galle (spreek uit: Gol of Goal op zijn Engels), is een verbastering van het Singalese gala en betekent ‘stopplaats’. Galle was de belangrijkste haven van het eiland totdat Colombo, 116 km naar het noorden, zijn kunstmatige haven kreeg. Maar ook nu komen er nog steeds handelsschepen uit de hele wereld, vooral voor het laden van thee, naar Galle. Galle is ook de hoofdstad van Nederlands Ceylon en veel bezienswaardigheden in deze plaats herinneren aan de Nederlandse verovering in 1640 door Willem Janszoon Coster. Met name het Hollandse Fort herinnert aan deze tijd. Indrukwekkend zijn nog steeds de metersdikke stadsmuren van het fort, de hoge aarden wallen, de zware bastions, de bronzen kanonnen die op de oceaan zijn gericht, de vuurtorens en de kazernes. Een wandeling over de zwaar versterkte vestingmuren en de bastions van Galle breng je terug in de geschiedenis.

  Na dit stukje Nederland in Galle ga je door naar Hikkaduwa. Hier maak je met een glazen-bodem-boot een tocht en maak je kennis met de indrukwekkende onderwaterwereld van koralen. Tot slot breng je ook nog een bezoek de schildpaddenbroederij. Rond 18.00 uur (bij schemering) worden de schildpadjes die die dag geboren zijn vrij gelaten in zee.

  Maaltijd: ontbijt

  Overnachting in het strandhotel

  Dag 7:

  Strand

  Geniet van nog een heerlijke dag op het strand of kies een van de optionele excursies

  Optioneel: Ayurveda massage

  Optioneel: Doe actief met een aantal watersporten als snorkelen of jetskiën.

  Optioneel: Een excursie naar het Sinharaja Reservaat. Het Sinharaja Biosphere Reserve ligt ten zuidwesten van het centrale bergland van Sri Lanka. Hier bevinden zich nog ongerepte (laagland)regenwouden. Ook dit reservaat staat sinds 1988 op de werelderfgoedlijst van Unesco en werd het in Sri Lanka uitgeroepen tot Sri Lanka’s belangrijkste National Wildernis Beschermd Gebied. Een heel bijzonder stukje natuur.

  Optioneel: Dolfijnentocht (alleen mogelijk van november tot april)

  Maaltijd: ontbijt

  Overnachting in het strandhotel

  Dag 8:

  Terug naar de luchthaven of verlengen

  Afhankelijk van het tijdstip van je vlucht, volgt een transfer naar de luchthaven. De uitchecktijd is over het algemeen tussen 11.00 en 12.00 uur. Indien je later vliegt, kunt je je bagage stallen in de daarvoor gereserveerde ruimte in het hotel of eventueel (tegen betaling) de kamer langer aanhouden indien beschikbaar.

  Je kunt er ook voor kiezen om je verblijf te verlengen, hier in Sri Lanka of op de Malediven.  Ik adviseer je er graag over.

  Maaltijd: ontbijt

 • 3* hotels rondreis Sri Lanka cultuur & safari

  4* hotels rondreis Sri Lanka cultuur & safari

 • Inclusief

  Verblijf op basis van logies/ontbijt
  Vervoer per auto met airconditioning en ervaren chauffeur tevens gids
  Entreegelden
  Lokale belastingen en toeristenbelasting
  Verblijf in genoemde accommodaties
  Onuitwisbare herinneringen
  Ontvangst luchthaven + assistentie gedurende gehele reis
  Genoemde excursies
  Bijdrage SGR

  Exclusief

  Intercontinentale vluchten
  Visum Sri Lanka
  Drankjes, persoonlijke uitgaven en fooien
  Reis- en annuleringsverzekering
  Hoogseizoenstoeslag (feestdagen en evenementen)
  Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking tot maximaal 9 personen)
  Optionele excursies
 • (klik op de foto's om ze te vergroten)

Prijzen 2023, geldig voor 2 personen:

 • 3* hotels: € 793
 • 4* hotels: € 845

Inclusief entreegelden voor:

Reis je met meer of wil je liever een 1 persoonskamer, laat het weten en stuur me een mailtje op srilanka@veelzijdigazie.nl

Informatie aanvragen over deze tour

  Persoonsgegevens

  Aantal Personen

  Reis

  Accommodatie

  Extra