Skip to main content

Rondreis erfgoed van Sri Lanka – 5 dagen

Regio's: Centraal
Centraal Noord
Prijs vanaf: € 499 per persoon. (inclusief entree gelden, exclusief € 2,50 calamiteitenfonds)
Tour duur: 5 dagen

In de Indische oceaan ligt het eiland Sri Lanka met zijn rijke verleden. Oude boeddhistische en hindoeïstische rijken zorgen voor enkele van de meest indrukwekkendste beschavingen van deze regio. Tijdens deze korte rondreis langs het culturele erfgoed van Sri Lanka breng je een bezoek aan de oude koningssteden Sigiriya en Polonnaruwa, de rotsgrottempel van Dambulla, om vervolgens door te gaan naar het religieuze centrum van Sri Lanka, Kandy. Een bezoek aan de olifanten in Pinnawala mag natuurlijk niet ontbreken.

Highlights korte rondreis Sri Lanka

 • Dag 1:

  Aankomst luchthaven Colombo – Cultural Triangle (170 kilometer – 3,5 uur)

  Bij aankomst op de luchthaven word je welkom geheten door de vertegenwoordiger van Veelzijdig Sri Lanka en volgt een transfer (3,5 uur) naar het eerste hotel in de Cultural Triangle in Habarana. Bij aankomst is de middag vrij. In de avond bespreek je met de chauffeur alle inns & outs over de rondreis langs de belangrijkste erfgoedplaatsen van Sri Lanka.

  Maaltijden: diner

  Overnachting in de Cultural Triangle

  Dag 2:

  Polonnaruwa & Sigiriya

  Na het ontbijt breng je als eerste een bezoek aan Polonnaruwa, de tweede hoofdstad van Sri Lanka. Polonnaruwa is gebouwd tussen de 11de en 12de eeuw. Bekijk de ruïnes van het koninklijk paleis, de Vatadage, de Hatadage en de Atadage, de lotuspond (lotusvijver) en het standbeeld Gal Vihara, een van de mooiste monumenten in Polonnaruwa.

  In de namiddag ga je naar de Sigiriya Rock, ook deze rots staat op de lijst van Unesco en is gebouwd in de 5de eeuw na Christus door Koning Kashyapa. Eigenlijk is het niet meer dan een rots, maar het koninkrijk van deze koning is boven. Helaas is er niet veel meer van te zien, maar de fresco’s, de oude graffiti in de rotswanden zijn een klim meer dan waard. Boven op de rots heb je een prachtig uitzicht over “groen” Sri Lanka.

  Optioneel 1: Je kunt ook een bezoek brengen aan een lokaal dorpje en een school. Hier krijg je meer informatie over het traditionele leven in Sri Lanka en maak je een tocht in een wagen voort getrokken door een rund, een boottocht en een wandeling door het dorp. Bij een familie uit het dorp ga je gezellig lunchen en theedrinken en kan je van alles vragen over het leven in Sri Lanka.

  Maaltijden: ontbijt en diner

  Overnachting in de Cultural Triangle

  Dag 3:

  Dambulla – Matale – Kandy (100 kilometer – 2,5 uur)

  Na het ontbijt check je uit en ga je richting Kandy. Onderweg breng je als eerste een bezoek aan Dambulla, een tempel uitgehouwen in de rotsen, gebouwd door koning Walagambahu. Deze tempel heeft hij gebouwd in de eerste eeuw voor Christus. Hij vluchtte destijds voor de Tamils vanuit Anuradhapura, maar wist later vanuit deze grot de stad terug te heroveren. Als dank voor de hulp heeft hij van deze rotsen een tempel laten bouwen. Later is deze tempel door verscheidene koningen verder verfraaid met 153 beelden. Het is verboden om in de tempel met flitslicht te fotograferen. Ook deze tempel staat op de lijst van Unesco en is met stip een van de meest indrukwekkende tempels van Sri Lanka.

  Na deze tempel  ga je verder richting Kandy. Onderweg bezoek je een kruiden- en specerijentuin in Matale en krijg je uitgebreid uitleg over de kruiden en hoe deze verwerkt worden in de Sri Lankaanse keuken. Als je wilt kan je genieten van een korte massage met diverse zalfjes (fooi geven is gewenst).

  Eenmaal in Kandy breng je een bezoek aan een batik fabriek en maak je kennis met de traditionele technieken hoe doeken en kleden bewerkt worden tot batik stof. Kandy is het centrum van het Sri Lankaanse culturele en religieuze leven en tevens een beroemd bedevaartsoord. Voor veel pelgrims is de Tempel van de Tand dan ook het einddoel. Deze tempel ga je dan ook bezoeken. Maar Kandy is meer dan een tempel, en daarom breng je ook een bezoek aan een kunst- en ambachtenwerkplaats, een oosterse markt, een bazaar en een juwelenfabriek. Hier kun je zien hoe de ruwe edelstenen (in het bijzonder de Blue en Star saffieren) worden bewerkt en gepolijst met hulp van traditionele methoden.

  In de avond ga je naar een culturele voorstelling van de Kandy dansers.

  Maaltijden: ontbijt en diner

  Overnachting in Kandy

  Dag 4:

  Kandy – Pinnawela – Negombo (120 kilometer – 3 uur)

  Na het ontbijt breng je een bezoek aan de Royal Botanical Gardens in Peradeniya, de grootste botanische tuin van Sri Lanka.

  Nadat je van alle prachtige bomen, bloemen en vruchten heb genoten, gaat de rit door naar het olifantenweeshuis in Pinnawala. Dit weeshuis is opgericht in 1975 en begon destijds met zeven olifantenweeskinderen. Tegenwoordig zijn er ongeveer 50 moederolifanten die in de steek gelaten jonge olifanten verzorgen tot zij voor zichzelf kunnen zorgen. Twee keer per dag (om 10.00 en 14.00 uur) nemen de jonge olifanten ook een bad in de Maha Oya Rivier. Via de onverharde weg, tegenover de ingang van het weeshuis lopen zij met hun oppassers naar de rivier. Vanuit het restaurant langs de rivier kun je dit hele schouwspel bekijken.

  Het voederen van de melk is sinds de coronacrisis vooralsnog komen te vervallen omdat de prijs van melk ontzettend is gestegen.

  Na het weeshuis gaat je door naar het strandhotel in Negombo.

  Maaltijden: ontbijt en diner

  Overnachting in Negombo

  Dag 5:

  Negombo – luchthaven (20 kilometer – 20 minuten)

  Na het ontbijt is deze tour ten einde en dien je voor het eind van de ochtend uit te checken. Je kunt nog een aantal dagen in Negombo blijven om langer van het strand te genieten of  anders volgt, afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht, een transfer naar de luchthaven van Colombo.

  Maaltijd: ontbijt

 • 3 * hotels

  Cultural Triangle: Kassapa Lions Rock of Saunter Paradise

  Kandy: The Swiss Residency 4* of Oak Ray Serene Garden

  Negombo: Bacon Beach hotel of Camelot Beach Hotel

  4 * hotels

  Cultural Triangle: Fresco Water villa of Camelia Resort

  Kandy: The Swiss Residency 4* of Randholee Resort & Spa

  Negombo: Arie Lagoon of Suriya Luxury Resort

 • Inclusief

  Maaltijden volgens beschrijving
  Vervoer per auto met airconditioning en ervaren chauffeur tevens gids
  Entreegelden
  Lokale belastingen en toeristenbelasting
  Onuitwisbare herinneringen
  Ontvangst luchthaven + assistentie gedurende gehele reis
  Genoemde excursies
  entreegelden
  Bijdrage SGR per persoon

  Exclusief

  Intercontinentale vluchten
  Visum Sri Lanka
  Drankjes, persoonlijke uitgaven en fooien
  Overige maaltijden
  Reis- en annuleringsverzekering
  Hoogseizoenstoeslag (feestdagen en evenementen)
  Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking tot maximaal 9 personen)
  Optionele excursies
 • (klik op de foto's om ze te vergroten)

  © Perly Chanaka Hewage

Prijzen 2023, geldig voor 2 personen:

 • 3* hotels: € 499 per persoon
 • 4* hotels: € 559 per persoon

Op basis van half pension en inclusief entreegelden.

Informatie aanvragen over deze tour

  Persoonsgegevens

  Aantal Personen

  Reis

  Accommodatie

  Extra


  Andere tours:

  Rondreis Sri Lanka compleet - 15 dagen


  Prijs vanaf € 1448. (inclusief entree gelden, exclusief € 2,50 calamiteitenfonds)
  Ga mee op reis langs de meest complete, natuurlijke en culturele rondreis in Sri Lanka. Tijdens deze reis bezoek je het prachtige culturele erfgoed van Sri Lanka en maak je  prachtige tours door het groene binnenland inclusief een jeepsafari door een van de Nationale Parken in Sri Lanka.Je maakt ook kennis met de prachtige stranden van Sri Lanka. Je komt ogen en oren te kort om alle in[...]
  Alle tour info