Skip to main content

Centraal Noord Sri Lanka

De Noord Centrale regio van Sri Lanka is rijk aan historie en natuurschoon en mag zeker niet worden overgeslagen tijdens een rondreis in Sri Lanka, want het gebied herbergt een groot aantal fascinerende culturele bezienswaardigheden.

Polonnaruwa 

Een van de meest opvallende is de oude stad Polonnaruwa, die van de 11e tot de 13e eeuw de hoofdstad van Sri Lanka was. Deze UNESCO-werelderfgoedlocatie herbergt een aantal goed bewaarde ruïnes, waaronder de indrukwekkende Gal Vihara-rotstempel met vier kolossale Boeddhabeelden die uit graniet zijn gehouwen.

Anaradhapura 

Ook Anuradhapura is een voormalige hoofdstad van Sri Lanka,. De stad beklede deze functie tussen de 4de en 11de eeuw Christus. Tegenwoordig zijn hier veel oude ruïnes en tempels, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan, naast de Siri Maha Bodhi, de oudste levende boom ter wereld die in de geschiedenis terug te vinden is. Anuradhapura herbergt ook een van de hoogste stoepa’s ter wereld, de Jetavanaramaya. Op de top heb je een prachtig uitzicht over de omgeving.

Ruïnsteden, kloosters en natuur 

Mihintale is een belangrijke plaats voor boeddhisten, omdat van Mihintale wordt aangenomen dat het de plaats is waar het boeddhisme in de derde eeuw voor Christus in Sri Lanka werd geïntroduceerd. Ook hier herinneren veel oude ruïnes en tempels aan deze periode.

Het oude klooster van Ritigala ligt een bijzonder natuurreservaat en is vooral populair bij wandelaars.  De plaats staat ook bekend om zijn geneeskrachtige planten en kruiden.

Naast ruïnesteden en tempels ligt ook het Wasgamuwa National Park in dit gedeelte. Dit nationale park is de thuisbasis van vele wilde dieren, waaronder olifanten, luipaarden, luiaardberen en vele soorten vogels. Een safari behoort hier zeker tot de mogelijkheden om van de schoonheid en de natuurlijke landschappen van het park te genieten. In de nabij gelegen dorpen is het leuk om een kijkje te nemen in de traditionele manier van leven van de lokale bevolking. Naast Wasgamuwa National park is het ook mogelijk om in het Kaudulla National Park en het Minneriya National park op safari te gaan.

Alle Tours in Centraal Noord Sri Lanka

Rondreis erfgoed van Sri Lanka - 5 dagen


Prijs vanaf € 499. (inclusief entree gelden, exclusief € 2,50 calamiteitenfonds)
In de Indische oceaan ligt het eiland Sri Lanka met zijn rijke verleden. Oude boeddhistische en hindoeïstische rijken zorgen voor enkele van de meest indrukwekkendste beschavingen van deze regio. Tijdens deze korte rondreis langs het culturele erfgoed van Sri Lanka breng je een bezoek aan de oude koningssteden Sigiriy[...]
Alle tour info

Rondreis Sri Lanka cultuur en strand - 8 dagen


Prijs vanaf € 739. (inclusief entree gelden, exclusief € 2,50 calamiteitenfonds)
Als je bezienswaardigheden en strand met elkaar wilt combineren is deze rondreis een perfecte combinatie. In vier dagen zie je veel hoogtepunten van dit veelzijdige land. Geniet van de groene natuur bij de theeplantages, het centrum van de religie en ga terug in de tijd en ontdek de historische bezienswaardigheden en sluit af op de witte stranden van Sri Lanka. Indrukken om nooit te ver[...]
Alle tour info

Rondreis Sri Lanka inclusief het onontdekte noorden van Sri Lanka - 15 dagen


Prijs vanaf € 1369. (inclusief entree gelden, exclusief € 2,50 calamiteitenfonds)
Sri Lanka is een klein eiland, maar kent een enorme variatie aan natuur en cultuur. Van indrukwekkende pagodes, tempels, rotsen en eeuwenoude koningssteden tot kilometerslange zandstranden en het nog niet zo lang geleden opengestelde noorden van Sri Lanka, de verscheidenheid en de contrasten zijn enorm voor zo'n klein land. Tijdens deze reis maak je kennis met al deze facetten.

Ron[...]
Alle tour info