Skip to main content

Centraal Zuid Sri Lanka

CENTRAAL ZUID SRI LANKA

Het zuidelijke gedeelte van centraal Sri Lanka is een prachtige regio met gevarieerde landschappen en een rijk cultureel erfgoed. In dit gedeelte vind je de steden als Ratnapura, Nuwara Eliya en Ella maar ook indrukwekkende nationale parken en natuurgebieden als het Yale National Park, Udawalawe National Park, Horton Plains en het Sinharaja Regenwoud. Haputale en Badulla zijn kleine steden in de heuvels met mooie uitzichten en bezienswaardigheden zoals de Dunhinda-watervallen en de Diyaluma-watervallen.

TREIN SRI LANKA

In dit gedeelte kan je de mooiste treinreis in Sri Lanka gaan maken, van Kandy naar Ella. Als je het gehele traject doet, ben je ongeveer 7 uur onderweg, maar je kan ook een gedeelte van de treinreis maken, van Kandy naar Nuwara Eliya of van Nuwara Eliya naar Ella. De treinreis gaat langs groene heuvels, theeplantages, watervallen en door kleine dorpjes waar regelmatig wordt gestopt, hier zal de lokale bevolking diverse goederen proberen te verkopen. 

LANDSCHAP ZUID SRI LANKA

Deze regio heeft een zeer gevarieerd landschap. Nuwara Eliya is een heuvelstation dat bekend staat om zijn theeplantages en het koele klimaat, terwijl Ella een populaire wandelbestemming is met een prachtig uitzicht op de omliggende bergen en watervallen. Het Horton Plains National Park is een beschermd gebied met een bergachtig grasland en een nevelwoud. Dit park heeft een rijke biodiversiteit en veel soorten dieren die hier leven zijn endemisch. Een letterlijk hoogtepunt is dan ook World’s End. Deze plek geeft een waanzinnig panoramisch uitzicht over de laaggelegen vlaktes en bij helder weer kun je zelfs de kust zien. Het Sinharaja Rainforest is een tropisch regenwoud in een van de laatst overgebleven oerbossen in Sri Lanka. Sinds 1988 staat dit regenwoud op de werelderfgoedlijst van Unesco. Sinharaja staat bekend om zijn rijke biodiversiteit, want hier leeft meer dan 50 % van de in Sri Lanka endemische verklaarde zoogdieren, vlinders en vogels. Vanwege het belang hiervan, kan je het park alleen bezoek met een vergunning en een officieel erkende gids.

SAFARI SRI LANKA

Ook zijn er in dit zuidelijk gedeelte twee belangrijke nationale parken waar je op safari kunt: Yala National Park en het Udawalawe National Park.
Het Yala National Park is verdeeld in vijf blokken, waarvan er twee open zijn voor het publiek. Het park is vooral bekend om zijn populatie Sri Lankaanse luipaarden, een van de grootste luipaardondersoorten ter wereld, maar het Yala National Park heeft ook een hoge dichtheid aan Aziatische olifanten, luiaardberen en verschillende soorten herten, evenals een grote verscheidenheid aan vogels.

Het Udawalawe National Park herbergt een breed scala aan flora en fauna, waaronder Aziatische olifanten, die de belangrijkste attractie van het park zijn. In het park zijn diverse observatieplatformen en torens beschikbaar om vogels en andere wilde dieren te spotten. Naast het natuurreservaat heeft Udawalawe verschillende andere bezienswaardigheden, waaronder de Udawalawe Dam en het Udawalawe Elephant Transit Home. Het Elephant Transit Home is een opvangcentrum voor verweesde olifantenkalveren die uit verschillende delen van Sri Lanka worden opgevangen. Na de opvang en het aansterken worden de olifanten weer terug geplaatst in de natuur.

Alle Tours in Centraal Zuid Sri Lanka

Rondreis Sri Lanka cultuur en safari - 8 dagen


Prijs vanaf € 793. (inclusief entree gelden, exclusief € 2,50 calamiteitenfonds)
Als je niet kunt kiezen en toch veel wilt zien op Sri Lanka, dan is deze achtdaagse reis perfect. Een super combinatie van historie, cultuur en religie, prachtige natuur en wilde dieren en na afloop nog even heerlijk genieten op het geweldige strand van Sri La[...]
Alle tour info

Rondreis Sri Lanka compleet - 15 dagen


Prijs vanaf € 1448. (inclusief entree gelden, exclusief € 2,50 calamiteitenfonds)
Ga mee op reis langs de meest complete, natuurlijke en culturele rondreis in Sri Lanka. Tijdens deze reis bezoek je het prachtige culturele erfgoed van Sri Lanka en maak je  prachtige tours door het groene binnenland inclusief een jeepsafari door een van de N[...]
Alle tour info