Skip to main content

Verblijf Sri Lanka

Sri Lanka heeft talloze mooie locaties om te verblijven. Het eiland Sri Lanka is klein maar fijn, maar groot in de diverse mogelijkheden. Met witte zandstranden, regenwouden, watervallen, savannes en theeplantages is Sri Lanka, met een oppervlakte van ongeveer de Benelux, een klein paradijsje op aarde. In Sri Lanka vind je een verscheidenheid aan accommodaties. Van splinternieuwe luxe 5* resorts, luxe verwenresorts, met uitgebreide spa’s en ayurveda behandelingen, tot sfeervolle boutique hotels en guesthouses. Ook zijn er op veel locaties oude gouverneurswoningen en koloniale huizen die zijn omgebouwd tot hotel. Unieke accommodaties waar het je aan niets ontbreekt.

Ook zijn er in Sri Lanka veel voormalige koloniale resthouses, die omgebouwd zijn tot prachtige hotels, deze zijn soms nog eigendom van de overheid, maar overgenomen door bekende hotelketens. Deze resthouses werden gebouwd door de Engelsen ten tijde van de Britse koloniale overheersing en hier kun je in stijl overnachten.

Hotel Sri Lanka

Sri Lanka heeft een zeer ruim aanbod van hotels, in alle categorieën. Een veel gemaakte denkfout is, hoe meer sterren hoe beter. Je mag inderdaad uitgaan, als een hotel 5* heeft, dat het goed is, maar je krijgt geen sterren voor luxe, vriendelijkheid en service. Hotelsterren zijn een manier om hotels in verschillende klassen in te delen. In principe gaat deze indeling van 1 tot 7 sterren waarbij 7 het hoogst haalbare is. 1 ster betekent dat het hotel is voorzien van basisbehoeften als een bed, tafel met stoel, receptie en een (gedeelde) badkamer. Extra sterren krijg je voor een lift, een zwembad, een 24 uur bemande receptie, voorzieningen voor mensen in een rolstoel, valet parkeerservice, restaurant inclusief roomservice, een zwembad en andere sportfaciliteiten.

Ecolodge Sri Lanka

Al even bijzonder zijn de duurzame ecolodges die je steeds vaker ziet in Sri Lanka. Ecolodges zijn kleinschalig met een minimale impact op de natuur dankzij het gebruik van natuurlijke bouwmaterialen, groene energie en een ontwerp die in harmonie is met de omgeving. En wat ook heel belangrijk is, bij een ecolodge hebben de leefomstandigheden van de lokale bevolking een hoge prioriteit en de ecolodges werken ook alleen samen met lokale boeren en gidsen.

© hideout Sigiriya
© Polwatha ecolodge Kandy
© Rainforest Ecolodge Sinharaja

Glamping Sri Lanka

Kamperen midden in de natuur, maar wel op een comfortabele manier, hoe leuk is dat? Ook in Sri Lanka wordt glamping steeds meer bekend. Met verblijf in een comfortabele tent op een schilderachtige plek en vaak dichtbij de wilde dieren, maar toch het comfort van moderne faciliteiten als een vast bed en je eigen badkamer. Het is echt de een manier om van dichtbij te genieten van de wilde dieren in Sri Lanka en toch op een comfortabele manier te overnachten. Met name bij de nationale parken als Wilpattu, Yala en Udawalawe heb je diverse mogelijkheden voor glamping.

© Cinnamon Wild Yala
© Thamaravila Willpatu
© Wild Coast tented Lodge

 

Sri Lanka All inclusive

© Riu Sri Lanka
© Pandanus Beach resort
© Goldi Sands hotel Negombo

Naast de prachtig hagelwitte stranden, ongerepte regenwouden in het binnenland en een hoop cultuur heb je de mogelijkheid om een all inclusive in Sri Lanka te boeken. De all-inclusive hotels vind je vooral aan de kust van Sri Lanka. Hier heb je 3*, 4* en 5* hotels die het all-inclusive concept aanbieden. Hoe lekker is dat, na een geweldige rondreis even heerlijk genieten van zon, zee en strand op basis van all-inclusive.

Ayurveda in Sri Lanka

Ayurveda komt oorspronkelijk uit India en betekent letterlijk de wetenschap (veda) van het leven (ayur) en gaat als medische wetenschap eeuwen verder terug dan de Westerse geneeskunde. Het is veel meer dan alleen geneeskunde, het gaat om het leven als geheel: wat eet je, wat doe je, hoe leef je, hoe ziet je lijf eruit. Een Ayurvedische kuur op Sri Lanka is een heel bijzondere ervaring omdat de behandeling een grote bijdrage levert aan je gezondheid. Ayurveda is ook een heel krachtig preventief middel om gezond te blijven, zonder dat je echt medische klachten hebt. Veel mensen boeken deze gezondheidsboost als traktatie of momentje voor zichzelf. En heb je wel medische klachten, veel van deze aandoeningen kunnen hier behandeld worden. Een Ayurvedische kuur duurt gemiddeld een à twee weken. Dit hangt ook samen met wat je eruit wilt halen en waar je voor komt.

Een dag ayurveda ziet er als volgt uit: In de ochtend start je vaak met een yogales. Daarna geniet je van een uitgebreid ontbuffet en ga je door naar het Ayurvedische centrum. Aan het begin van je kuur heb je een ontmoeting met de arts. Hij of zij heeft een uitgebreid gesprek met je en stelt een behandelplan op. De dagen erna gaat alles vanzelf en kan je heerlijk van alles ontspannen genieten. Je ondergaat diverse behandelingen als accupunctuur, massages, stoombaden, pakkingen en kruidenbaden aangevuld met de nodige “natuurlijke medicijnen”. Deze worden daar zelf gemaakt van allerlei lokale kruiden en gewassen op basis van eeuwenoude medische kennis. In de middag staat er een gezonde lunch voor je klaar en is de middag meestal vrij. Het kan ook zijn dat je in de ochtend vrij bent en in de middag de behandelingen volgt. Aan het eind van de dag is er dan ook nog vaak yoga of tai chi. Je sluit de dag weer af met een overheerlijk diner. Tussendoor en aan het eind van de kuur krijg je regelmatig een gesprek met de arts en krijg je een advies en behandelplan mee voor thuis.

Sri Lanka met kinderen

Veel accommodaties zijn ook kindvriendelijk met voorzieningen als een (apart) zwembad, de mogelijkheid tot het plaatsen van een kinderbed en familiekamers (kamers met tussendeur of extra ruime kamers). Ook hebben de meeste accommodaties de mogelijkheid voor “Europees” eten als de kinderen geen spicey eten lusten.

AANBEVOLEN TOURS

Rondreis erfgoed van Sri Lanka - 5 dagen

Prijs vanaf € 499.